Gratis verzending vanaf €60 (België) en vanaf €80 (Nederland)

"Fleur je kleerkast op: 6 ideeën om kleur aan je outfits toe te voegen"

"Fleur je kleerkast op: 6 ideeën om kleur aan je outfits toe te voegen"

Voeg wat kleur toe aan je garderobe en verjaag de blues met deze levendige outfitideeën! Een vleugje kleur kan wonderen doen voor je humeur, en deze outfits zullen je helpen om een helderder, positievere kijk te omarmen.

1. Begin met je favoriete jeans:

Kleur dragen kan intimiderend zijn.

Aarzel je om kleur aan je outfit toe te voegen? Geen probleem! We raden je aan klein en eenvoudig te beginnen.

Je favoriete jeans vormt de perfecte basis voor dit kleurrijke ensemble. Kies vervolgens een sweatshirt of t-shirt met een leuke print en coördineer de kleuren van die print met je jasje en accessoires. 

Hoe moet je kleur toevoegen aan je outfit , jeans

2. Werk met kleuraccenten 

Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om wat persoonlijkheid aan je look toe te voegen. Kies een witte of zwarte basis en speel met 2-3 kleuraccenten om je outfit tot leven te brengen.

Begin met een neutrale basis:
Een neutrale basis, zoals wit of zwart, biedt een leeg canvas om mee te werken. Zo kun je spelen met verschillende kleuraccenten zonder je overweldigd te voelen.

Kies 2-3 kleuraccenten:
Bij het kiezen van kleuraccenten telt 'less is more'. Kies 2-3 kleuren die elkaar aanvullen en goed bij uw basiskleur passen. Zo creëer je een samenhangende look die niet te druk of overweldigend is.

Tip:
Een van de makkelijkste manieren om kleuraccenten aan je outfit toe te voegen zijn je accessoires. Een kleurrijke tas, sjaal of paar schoenen kunnen een anders eenvoudige outfit wat leven inblazen.

Kleurrijke outfits , werken met kleuraccenten

3. Kleuren mixen & matchen 

Kies een kleurenpalet:
Het kiezen van een kleurenpalet in dezelfde tinten (zoals koele kleuren als blauw, paars en groen) is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kleuren goed samen zullen werken. Zo vermijd je botsende of te drukke looks.

Experimenteer met combinaties:
Wees niet bang om te experimenteren en combinaties uit te proberen die op het eerste gezicht misschien niet bij elkaar passen - je zal verrast zijn door de unieke en stijlvolle resultaten.
Met een beetje oefening ontwikkel je vanzelf een ongelooflijk gevoel voor kleur en kan je met gemak unieke outfits creëren.

 

Kleurrijke outfits , de kleurenmix  

4. Ton sur ton 

 Deze modetrend, ook bekend als de "monochrome" look, houdt in dat je één kleur kiest en daar een outfit omheen bouwt met stuks in verschillende variaties van die tint om zo een homogeen geheel te krijgen.

 Kies een kleur waarin je je zelfzeker en gelukkig voelt. Dit kan een gedurfde, opvallende kleur zijn of een meer ingetogen, neutrale tint.
Zoek kledingstukken samen in verschillende tinten van de door u gekozen kleur. Mix en match deze items om een samenhangende en harmonieuze look te creëren.

monochrome outfit inspiratie  

5. Experimenteren met textuur

Deze is een goede aanvulling op de 'ton-sur-ton' outfit die we in het vorige puntje hebben besproken.
Je kan nog een stapje verder gaan dan enkel het toevoegen van kleur in je outfits:  het mixen van verschillende texturen is een geweldige manier om extra diepte en dynamiek toe te voegen aan je outfits. Of je nu kiest voor een pluizig jasje, een strakke broek van imitatieleer of een gezellige gebreide trui, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Door te spelen met texturen creëer je een gelaagde outfit waarbij, hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer er te ontdekken valt ! 

Outfits met textuur

6. Legally blonde

Nu je helemaal bent ondergedompeld in de wonderlijke wereld van kleur is het tijd voor een bonus.
Evenaar de iconische "Legally Blonde" stijl van Elle Woods met een vleugje roze. Deze leuke en levendige kleur brengt zeker een glimlach op je gezicht en fleurt je dag op.

Kies je tinten:
Van bleke pastels tot gedurfde fuchsia's, er zijn zoveel tinten roze om uit te kiezen. Experimenteer met verschillende tinten om de kleur te vinden die het beste bij jou past.

Mix en match:
Combineer verschillende tinten roze met elkaar voor een speelse en opvallende look. Probeer een lichtroze topje te combineren met een fuchsia rok, of andersom.

Accessoires:
Maak je roze ensemble af met bijpassende accessoires. Een roze tas, paar schoenen of een opvallend sieraad kunnen je outfit echt doen knallen.

roze outfit roze kleren

Ik hoop dat ik je met deze tips heb kunnen inspireren om vanaf nu wat vaker kleur aan je garderobe toe te voegen en wat vreugde in je dag te brengen.

Kleur toevoegen aan je garderobe moet leuk zijn! Wees dus niet bang om te experimenteren en kijk wat werkt voor jou. 

Met een beetje creativiteit kun je kleurrijke en unieke outfits creëren die jouw persoonlijkheid en stijl laten zien terwijl ze ongetwijfeld een glimlach op ieders gezicht tevoorschijn toveren.

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.