Gratis verzending vanaf €60 (België) en vanaf €80 (Nederland)
5 Prints die uw outfit een boost geven

5 Prints die uw outfit een boost geven

5 Prints die uw outfit een boost geven

Van weelderige bloemmotieven tot de exotische luipaardprint en het tijdloze pied-de-poule: prints hebben de kracht om een eenvoudige outfit te transformeren tot een expressief en opvallend geheel. In deze blog overlopen we een paar klassieke prints en geef ik praktische en creatieve tips om ze met gemak - én plezier - in uw dagelijkse looks te verwerken.

banner van de blog met 5 foto's van roze outfit

I.De kracht  van prints in de mode

Prints hebben de kracht om een verhaal te vertellen. Het kan een creatieve ontlading zijn, een stukje kunst dat je elke dag kan dragen. Stel u voor hoe een bloemenprint zorgt voor een instant vleugje vrolijkheid op een grijze dag. Of hoe een gedurfde maar klassieke houndstooth je een boost van zelfvertrouwen kan geven wanneer je het kantoor binnenstapt.

II.5 klassieke prints

Elk van de volgende vijf prints heeft zijn eigen karakter, geschiedenis en potentieel om jouw stijl te veranderen:

pied-de-poule, polka dot, floral, luipaard en streep print

1. Floral Prints: een bloemenzee van creativiteit

Bloemenprints stralen fris- en speelsheid uit. Of het nu gaat om gedurfde, oversized bloemen of delicate, fijne patronen, bloemenprints voegen een vleugje romantiek toe aan elke outfit. Kies grote, opvallende bloemen voor een statement look. Kleinere bloemmotiefjes geven een eerder ‘romantische’ en delicate look.

floral outfits blauw en zwart

 Shop floral prints hier 

2. Pied-de-poule chic: een klassieker met een twist

Houndstooth, ook wel pied-de-poule genoemd, is een tijdloze klassieker die nooit uit de mode raakt. Dit geometrische patroon combineert perfectie met asymmetrie, en dat is precies waarom hij zo geliefd is. Draag bijvoorbeeld een pied-de-poule blazer om wat pit toe te voegen aan een formele look.

pied-de-poule outfit met roze

 3. Polka dot: speelsheid in print

Polka dots zijn als een feestje op je kleding. Deze vrolijke, ronde stippen voegen een speels en jeugdig element toe aan elke outfit. Of je nu kiest voor een subtiele polka dot blouse voor op kantoor of een zwierige polka dot rok voor een avondje uit, deze print voegt instant vrolijkheid toe aan je look dankzij z’n retro vibe.

polka dot outfit zwart en roze

4. Luipaard print: lekker exotisch

 Deze klassieker is dé print voor degenen die durven op te vallen. Of je nu kiest voor een leopard print jas, schoenen of zelfs een subtieler accessoire zoals een handtas: deze print is een statement op zich.

luipaard print outfits

5. Stijlvolle strepen: een klassiek patroon met variaties

Je hebt de dunne verticale strepen die lengte toevoegen aan je silhouet tot dikke horizontale strepen die een modieus contrast creëren, kortom:  er is een streep voor elke gelegenheid. Combineer strepen met andere prints voor een gedurfde look of houd het subtiel met een gestreepte accessoire.

gestreepte outfits

Tips voor het integreren van prints in uw garderobe

Nu je bekend bent met deze vijf unieke prints, is het tijd om ze in jouw garderobe te integreren. Hier zijn een paar tips om u alvast op weg te helpen:

  • Balance = key: Combineer opvallende prints met effen stuks om een harmonieuze look te creëren. Door te werken met één statement stuk als je wilt dat deze echt dé eye-catcher wordt van je outfit. Houdt de rest van de kleren dan redelijk neutraal.
  • Accessoires vertellen een verhaal: Kies voor accessoires met prints om je outfit subtiel op te fleuren. Zo kan een leuke clutch met een kleurrijke print je dagelijkse outfit meteen wat meer pit bezorgen. 
  • Mix en Match: Durf prints te mixen en matchen voor een gedurfde, eclectische stijl. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je ‘oog’ begint te krijgen voor wat werkt en niet.
  • Contrast Creëren: Combineer prints met verschillende groottes om een opvallend contrast te bereiken.
  • Laat u inspireren: Volg mode-influencers op sociale media, blader door tijdschriften en laat u inspireren door streetstyle. Op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen helpt u om  uw unieke stijl verder te ontwikkelen.
  • Experimenteer met varianten: ga op zoek naar prints met een unieke variant op de klassiekers. Denk aan aan gestreepte print met dikkere en dunnere lijnen of fel gekleurde polkadots.

Kortom: 

Durf te experimenteren, te combineren en te spelen met prints om een stijl te creëren die helemaal van jou is.
Prints voegen leven, karakter en creativiteit toe aan elke outfit. Of je nu kiest voor de betovering van bloemen, de elegantie van houndstooth, de vrolijkheid van polka dots, de durf van leopard print of de veelzijdigheid van strepen: elke print heeft zijn eigen stem. Veel plezier met het schrijven van jouw verhaal.


 

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.